مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو : کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد؟ [با مقایسه ویدئویی]
شیائومی در یک سال اخیر به اندازهای گوشیهای متعددی با ارزش خرید بسیار بالا عرضه کرده که در بازار ایران اکثرا شیائومی بجز خودش رقیبی ندارد. همین تنوع بیش از حد و نزدیکی مدلهای مختلف به یکدیگر، باعث سر در گمی کاربر هنگام خرید میشود. این بار سراغ دو گوشی محبوب، یعنی ردمی نوت ۱۰ و پوکو M3 پرو رفتیم تا ببینیم کدام یکی از این دو، ارزش خرید بیشتری دارد. تا انتها همراه راهنمای خرید و مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو باشید تا به این مورد بپردازیم.
ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو در بخشهای مختلف تفاوتهایی دارند، اما بسته به نیاز شما یکی از این دو تلفن ارزش خرید بیشتری دارد. اکثر افراد بعد از خرید یک تلفن هوشمند جدید آن را سالیان سال استفاده میکنند به همین علت انتخابی درست میتواند شما را در این مدت به بهترین شکل همراهی کند. در مطلب تمامی بخشهای مورد نیاز را مورد مقایسه قرار خواهیم داد. سپس در آخر با جمعبندی مطالب بهترین گوشی را متناسب با نیاز شما معرفی میکنیم. توصیه میشود این مطلب را به خوبی مطالعه کنید تا دچار خرید اشتباه نشوید.
مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو :
مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو : طراحی و کیفیت ساخت
در بحث مقایسهی طراحی گوشیها، دو بخش وجود دارد؛ یکی ارگونومی و متریال استفاده شده که با قطعیت میتوان در مورد آن صحبت کرد و دیگری زیبایی که مسئلهای کاملا سلیقهای میباشد و هر کاربر ممکن است واکنش متفاوتی به این بخش داشته باشد. اغلب گوشیهای اقتصادی شیائومی که تحت برند ردمی و پوکو راهی بازار میشوند، از کیفیت ساخت مشابهی برخوردار هستند. بدنهای کاملا پلاستیکی که همانند سابق دیگر خبری از پنل پشتی شیشهای نیست. البته پلاستیک استفاده شده احساس خوب و مرغوبی را به کاربر انتقال میدهد. صفحهنمایش هر دو گوشی نیز با گوریلا گلس ۳ محافظت میشود که به نسبت سال گذشته شاهد یک عقبگرد هستیم.
این برند چینی امسال سعی کرده که وزن و ابعاد مناسبی را برای گوشیهای خود در نظر بگیرد. البته ردمی نوت ۱۰ با وزنی برابر با ۱۷۹ گرمی و ضخامتی در حدود ۸.۳ میلیمتر، ۱۱ گرم سبکتر و ۰.۶ میلیمتر نازکتر میباشد. به هر حال هر دو گوشی بهخوبی در دست جای میگیرد و ارگونومی مناسبی دارند. برآمدگی دوربین پوکو M3 پرو بیشتر از ردمی نوت ۱۰ بوده که باعث لقخوردن گوشی روی میز میشود.
هر دو گوشی بهخوبی در دست جای میگیرد و ارگونومی مناسبی دارند
حدود ۸۳ درصد پنل جلویی هر دو گوشی را صفحهنمایشی تخت در بر گرفته است. بهاستثنای حاشیهی نسبتا قطور پایین، بخشهای دیگر باریک هستند. به نظر میرسد که پانچهول در نظر گرفته شده برای ردمی نوت ۱۰ کوچکتر از نمونه رقیب میباشد. در لبه سمت راست فریم میانی کلیدهای کنترل صدا و پاور دیده میشود. حسگر اثر انگشت هر دو تلفنی خازنی بوده و با دکمه پاور ادغام شدهاند. فرایند قفل گشایی با این حسگر در هر دو بسیار سریع و دقیق میباشد.
سمت چپ از فریم محلی برای درگاه سیمکارت/کارت حافظه میباشد که برای پوکو M3 پرو از نوع هیبریدی و ردمی نوت ۱۰ سیمکارت دوم و کارت حافظه مستقل از هم هستند. بر روی لبهی پایینی اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C، روزنهی میکروفون مکالمه در هر دو تلفن دیده میشود. جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون در ردمی نوت ۱۰ در لبه پایینی و در پوکو M3 در لبهی بالا دیده میشود. ردمی نوت ۱۰ برعکس رقیب از اسپیکر استریو بهرهمند است که به همین علت اسپیکر دوم آن در سمت بالای تلفن دیده میشود. همانند اکثر تلفنهای این برند، ماژول IR Blaster نیز در همان محل ذکر شده قرار دارد. هر دو گوشی از کیفیت اسپیکر خوبی برخوردار هستند ولی اسپیکر استریو که تنها در ردمی نوت ۱۰ دیده میشود تجربهای بسیار بهتر از اسپیکر مونو را به ارمغان میآورد.
مقایسه Redmi Note 10 با Poco M3 Pro : صفحهنمایش
در بحث نمایشگر این دو ساخته شیائومی راهی کاملا متفاوتی را در بر گرفتهاند. ردمی نوت ۱۰ از صفحهنمایشی در ابعاد ۶٫۴۳ اینچ با فناوری ساخت بسیار محبوب املود، وضوح +FHD و رفرشریت استاندارد بهرهبرده. در سمت دیگر پوکو M3 پرو با نمایشگری در اندازه ۶٫۵ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و رفرشریت ۹۰ هرتزی قرار دارد.
وجود پنل AMOLED در ردمی نوت ۱۰ باعث شده با نمایشگر بسیار روشنی طرف باشیم. طبق ادعای شیائوی این تلفن میتواند به حداکثر روشنایی ۱۱۰۰ نیست برسد. البته آزمایشهای انجام شده عددی حدود ۷۰۰ نیت در حالت خودکار را بیان میکنند که برای استفاده در یک روز آفتابی بسیار مناسب است. پوکو M3 پرو نیز روشنایی در حد ۵۳۶ نیت داردکه عددی قابل قبول بوده ولی در حد ردمی نوت ۱۰ روشنایی ندارد.
البته چشمگیرترین برتری پوکو M3 پرو به بهرهگیری آن از رفرشریت ۹۰ هرتزی بر میگردد؛ که بیشاز هر چیزی، بر نرمی و روانی اجرای انیمیشنها حین جابهجایی در محیط رابط کاربری و وبگردی میافزاید. البته نباید انتظار اجرای بازیها در حالت ۹۰ هرتز داشته باشید چرا که تراشهی دایمنسیتی ۷۰۰ توانایی انجام این کار را ندارد.
چشمگیرترین برتری پوکو M3 پرو به بهرهگیری آن از رفرشریت ۹۰ هرتزی بر میگردد
از نظر دقت رنگ هر دو تلفن در حالت Standard دقت رنگی خوبی را ارائه میدهند. رنگها در ردمی نوت ۱۰ به سمت گرم تمایل دارند و در مقابل پوکو M3 پرو رنگها به سمت سردی تمایل دارند. یکی از نقاط قوت صفحهنمایش ردمی نوت ۱۰ که به هیچ وجه نمیتوانید در پوکو M3 پرو پیدا کنید نمایش سیاهیها به بهترین حالت خود میباشد، چرا پنلهای امولد رنگ سیاه به صورت پیکسل خاموش نمایش داده میشوند.
در بحث نمایشگر هر دو گوشی برتریهای خاص خودشان را دارند که بسته به ترجیحی که دارید میتوانید یکی را انتخاب کنید. ردمی نوت ۱۰ روشنایی بسیار عالی و سیاهیهای دلچسبتری را ارائه میدهد از سمت دیگر درست است که پوکو M3 پرو روشنایی در حد و اندازه ردمی ندارد ولی با رفرشریت ۹۰ هرتزی میتواند تجربهای جدید از نرمی و روانی در استفاده روزانه به شما تقدیم کند.
مقایسه سخت افزار
پوکو M3 پرو همانند اکثر تلفنهای ارزان قمیت برای ارائه شبکه ۵G متکی بر ساخته مدیاتک است. تراشه دایمنسیتی ۷۰۰ دارای پردازنده مرکزی هشت هستهای خوب متشکل از دو هستهی Cortex-A76 با فرکانس کاری ۲.۲ گیگاهرتز و شیش هستهی Cortex-A55 با فرکانس کاری ۲.۰ گیگاهرتز میباشد. وظیفه پرازش گرافیکی نیز بر عهدهی Mali-G57 MC2 بوده و البته که مودم ۵G دارد.
در سمت دیگر ردمی نوت ۱۰ با تراشهی ۱۱ نانومتری اسنپدراگون ۶۷۸ همراه شده است. ۲ هستهی ۲٫۲ گیگاهرتزی Kryo 460 Gold و ۶ هستهی ۱٫۷ گیگاهرتزی Kryo 460 Silver بهعنوان پردازندهی مرکزی اسنپدراگون ۶۷۸ انجاموظیفه میکنند. این هستهها بهترتیب نسخههای سفارشیشدهای از هستههای Cortex-A76 و Cortex-A55 بهشمار میآیند.
آمار و ارقام تستهای بنچمارک
حال نگاهی به آمار و ارقام تست بنچمارک آنتوتو میندازیم. در تست آنتوتو که از نسخهی ۹ استفاده شده، ردمی نوت ۱۰ توانسته امتیاز ۲۵۹,۹۸۶ و پوکو M3 پرو امتیاز ۳۳۰,۱۳۲ را ثبت کنند. این تست به ما نشان میدهد که Poco M3 Pro حدوداً ۲۱ درصد عملکرد بهتری را در بخش سخت افزار ارائه میدهد.
با اینکه این گوشی عملکرد بهتری در بنچمارکها دارد ولی در بازی Call of Duty فقط تنظیمات گرافیکی مدیوم و فریمریت های قابل انتخاب بود!. اما در ردمی نوت ۱۰ میتوان بدون کمترین کندی در کیفیت های و فریمریت مکس به انجام بازی پرداخت. در بازی پابجی موبایل هر دو توانایی اجرا در گرافیک HD و فریمریت های را دارا هستند. به این ترتیب برتری خاصی در بحث گیمینگ برای پوکو M3 پرو وجود ندارد.
مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو : دوربین
به علت اینکه پوکو M3 پرو بجز دوربین اصلی، دوربین کارآمد دیگری ندارد در این بخش تمرکزمان فقط به دوربین اصلی یا همان واید خواهد بود. توجه داشته باشید که دوربین اولتراواید را فقط میتوان در ردمی نوت ۱۰ پرو پیدا کرد پس اگر به دنبال این نوع عکاسی هستید بایستی ردمی را خریداری کنید. هر دو گوشی از سنسور ۴۸ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی استفاده کردهاند؛ البته دو سنسور کاملا متفاوت. نوت ۱۰ از حسگر ۱/۲.۰ اینچی IMX582 سونی با پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری، فوکوس خودکار تشخیص فاز و لنز واید ۲۶ میلیمتری با f/1.79 و بدون لرزشگیر اپتیکال استفاده میکند.
در مقابل دوربین اصلی پوکو M3 پرو از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی شرکت OmniVision با مدل OV48B، ابعاد ۱/۲.۰ اینچ و پیکسلهای ۰٫۸ میکرومتری بههمراه لنز واید ۲۶ میلیمتری با f/1.8 میباشد. همچنین از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره میبرد. هر دو در نور روز توانایی ثبت تصاویر خوبی در این رده قیمتی دارا هستند. عکسها از جزئیات غنی و واضح برخورداند، سطح نویز کم، رنگها اکثرا دقیق و داینامیک رنج خوب است. البته ردمی نوت ۱۰ کمی از نظر ثبت جزئیات عملکرد بهتری دارد.
باتری و شارژر
پس از مقایسه بخشهای مختلف به محلی آمدهایم که قرار است انرژی موردنیاز گوشی آینده شما را تامین خواهد کرد. هر دو تلفن از باتری ۵,۰۰۰ میلیآمپرساعتی که یک ظرفیت نسبتاً معمول برای میانردههای روز است استفاده کردهاند. هر دو تلفن توانستهاند شارژدهی بسیار خوبی را ثبت کنند.
Note 10، تست وب گردی، این دستگاه توانست نزدیک به ۱۴ساعت دوام آورد، پخش ویدیو ۲۰:۱۳ ساعت زمان برد و مکالمه با شبکه ۳G هم نزدیک به ۴۲ ساعت طول کشید. در حالت استندبای، این دستگاه توانسته امتیاز نهایی عالی ۱۱۰ ساعت را به دست آورد. همچنین بیش از ۶۰ درصد کاربران عنوان کردند که میتوانند یک روز کامل را با این تلفنها سر کنند. علاوه بر این ۱۶ درصد از کاربران نیز گفتهاند که میتوانند با یکبار شارژ تلفن را دو روز استفاده کنند.
در سمت دیگر پوکو M3 پرو نیز به لطف تراشهی ۷ نانومتری توانسته شارژدهی خوبی را ثبت کند. در تست وب گردی، این دستگاه توانست نزدیک به ۱۸ساعت دوام آورد، پخش ویدیو ۱۶:۳۶ ساعت زمان برد و مکالمه با شبکه ۳G هم نزدیک به ۳۲ ساعت طول کشید. در حالت استندبای، این دستگاه توانسته امتیاز نهایی عالی ۱۲۱ ساعت را به دست آورد.
در بخش سرعت شارژ، ردمی نوت ۱۰ پرو با شارژر ۳۳ واتی به شدت از قابلیت شارژ سریع ۱۸ واتی پوکو M3 پرو سریعتر است. به طوری که در نیم ساعت اول میتواند ۳۲ درصد بیشتر شارژ شود و به عدد ۶۵ درصد برسد. شارژ کامل تلفن مذکور نیز ۱:۱۳h طول میکشد که در پوکو M3 پرو بایستی دو ساعت منتظر بمانید.
جمعبندی، ردمی نوت ۱۰ بخرم یا پوکو M3 پرو؟
اگر تا این بخش، مقایسه را خوانده باشید خواهید فهمید Poco M3 Pro برتری خاصی در برابر Redmi Note 10 ندارد. تنها برتری پوکو M3 پرو را میتوان تراشهی دایمنسیتی ۷۰۰ که با مودم ۵G همراه شده و رفرشریت ۹۰ هرتزی دانست. مشخص نیست که چه زمانی شبکهی ۵G داخل ایران به صورت عمومی در دسترس باشد. اما اگه گوشی خود را تا ۳-۴ سال آینده تعویض نکنید احتمالا بتوانید از تنها برتری آن استفاده کنید.
در سمت دیگر ردمی نوت ۱۰ از اسپیکر استریو، صفحهنمایش اولد، دوربین بهتر، شارژ دهی بهتر و سرعت شارژ سریعتر را با قیمتی مشابه به شما ارائه میدهد. بدون شک اگر دنبال شبکه ۵G نیستید و بعد از یک یا دو سال، گوشی خود را تغییر خواهید داد بهتر است در این رده قیمتی دنبال خرید ردمی نوت ۱۰ باشید.
انتخاب شما در این بازه قیمتی کدام تلفن است؟ آن را برای ما در بخش کامنت ارسال نمایید. در پایان امیدواریم مطلب مقایسه ردمی نوت ۱۰ با پوکو M3 پرو برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که تمایل به پیشرفت ما دارید، می توانید با اشتراک گذاری لینک و مطالب سایت، کمکی در مسیر پیشرفت به ما بکنید.
اگر مشکلی داشتید آن را در بخش کامنت یا در گروه پرسش و پاسخ درمیان بگذارید.