راهنمای خرید محصولات شیائومی : هر چیزی که باید بدانید
در برخی از کشورها شیائومی محبوبترین شرکت تلفنهای هوشمند از نظر فروش است. اگرچه در دیگر کشورها و برخی از کاربران در کشورمان ممکن است هرگز حتی اسمی از آن نشنیده باشند و حتی از نحوه تلفظ آن آگاهی ندارند. این دوگانگی باعث ایجاد سردرگمیهای بسیاری در رابطه با برند و محصولات آن میشود. در ادامه با مقاله راهنمای خرید محصولات شیائومی همراه ما باشید.
در این مقاله ما میخواهیم همه آنچه را که باید درباره شیائومی بدانید به شما ارئه دهیم. امیدواریم، این امر به شما کمک کند تا هنگام خرید یک تلفن هوشمند جدید تصمیمات صحیحی را بگرید. همچنین میتواند به شما کمک کند کمی در مورد یکی از بزرگترین مارکهای تلفنهای هوشمند جهان اطلاعات بیشتری را کسب کنید.
شیائومی چیست؟
وقتی شیائومی را با سایر شرکتهای بزرگ تلفنهای هوشمند از جمله سامسونگ، اپل، الجی، هواوی و غیره مقایسه میکنید، به سرعت متوجه جوان بودن این برند میشوید. شیائومی از سال ۲۰۱۰ شروع به کار کرد و همین مورد باعث میشود جوانترین برند موجود در لیست ده تولید کنندهبرترین تلفنهای هوشمند در جهان باشد.
Xiaomi ( تلفظ به صورت “shee-yow-mee” ) زمانی شروع به فعالیت کرد که مدیرعامل و بنیان گذار آن، لی جون ( Lei Jun ) تیمی از پیشکسوتان فن آوری را به عنوان کارکنان برای یک کارجدید گرد هم آورد. براساس اعتبار کارکنان، که شامل کارمندان سابق گوگل و موتورولا بود؛ لی جون توانست میلیونها دلار بودجه اولیه را جذب کند.
اولین محصول شیائومی که در عرض چند ماه ساخته شده بود MIUI نام گرفت، این محصول یک رابط کاربری بر اساس اندروید است که اکثر تلفنها توانایی نصب آن را داشتند. بعد از موفقیت این پوسته اندرویدی، شرکت تصمیم گرفت اول گوشی خود را تحت عنوان شیائومی می ۱ در آگوست ۲۰۱۱ به بازار عرضه کند.
می ۱ یک موفقیت فوری برای تیم لی جون رقم زد. بدون شک قیمت پایین گوشی که تنها ۱,۹۹۹ یوان چین که حدود ۳۰۰ دلار امروز بود، به فروش آن کمک کرد. با این حال، این دستگاه فقط در چین در دسترس بود، بنابراین هیچ فروشی را در غرب مشاهده نکرده است.
پس از عرضه موفقیت آمیز چندین گوشی هوشمند در چین، شیائومی به کشورهای دیگر نیز گسترش یافت. امرزوه این شرکت در حال فروش تلفنهای خود در چین، هند، اروپا و بسیاری از دیگر کشورها است. با این حال، هیچ تلفن هوشمندی در ایالات متحده آمریکا و ایران به صورت رسمی به فروش نمیرسد.
شیائومی چه محصولاتی دارد
در بخش بعدی ما با جزئیات بسیاری درباره خطوط تولید تلفنهای هوشمند شیائومی صحبت خواهیم کرد. اگرچه قبل از این کار میخواهیم گزیدهای از سایر محصولات شیائومی را بررسی کنیم. این لیست به صورت کامل نیست، چرا این شرکت علاوه بر انواع مختلف محصولات الکترونیکی؛ لباس، لوازم تحریر و موارد دیگری را نیز تولید و به فروش میرساند. در این لیست محصولاتی که شیائومی توجه ویژهای بر آنها دارد را دستهبندی کردهایم.
تبلت و لپتاپ
شیائومی لپتاپهای خود را تحت عنوان می نوت بوک ( به استثانی تنها لپتاپ می گیمینگ که در سال ۲۰۱۸ عرضه شد ) به فروش میرساند. محصولات می نوت بوک به شدت از لحاظ زیبایی شناسی، طراحی مشابه با مک بوکهای اپل دارند. شیائومی این محصول را همانند تلفنهای هوشمند خود، تنها در کشورهای خاصی که در آن به صورت رسمی فعالیت میکند، به فروش میرساند. بنابراین ممکن است تا اکنون می نوت بوکها را در ایران ندیده باشید.
شیائومی مدتی است تبلت جدیدی را عرضه نکرده، اما همچنان میتوانید آخرین نسخه آن یعنی Mi Pad 4 را در برخی مناطق خاص خریداری کنید.
هدفون و محصولات پوشیدنی هوشمند
شیائومی موفقترین تولیدکننده در حوضه ردیابهای سلامتی میباشد. میبند یکی از این نوع محصولات شیائومی بوده که به علت قیمت پایین و امکانات بسیار بالا به شهرت رسیده است. جدیدترین نسخه آن تحت عنوان میبند ۵، توانسته امتیاز بالایی را از منتقدین دریافت کند. میبند یکی از معدود محصولات محبوب این شرکت است که میتوانید آن را در ایران خریداری کنید.
شیائومی محصولات صوتی همچون هدفونها را نیز تولید کرده است. این برند هر دو نوع هدفون سیمی و بیسیم را در سبکهای مختلف in-ear و over-ear به فروش میرساند. در تصویر فوق میتوانید جدیدترین محصول آن، یعنی Mi True Wireless Earphones 2 را مشاهده کنید. این محصول شیائومی به احتمال بسیاری شما را به یاد AirPods اپل میاندازد.
تلویزیون و محصولات مدیا
شیائومی نیز تلویزیونهای خاص خود را تولید، اما تنها در مناطق محدود همچون چین و هند به فروش میرساند. تلویزیونهای آن از سیستمعامل اندروید تی وی بهره میبرند، این سیستم به شما اجازه نصب برنامهها را از طریق گوگل پلی و پخش رسانهها را میدهد. به تازگی این شرکت یک تلویزیون عظیم ۸۲ اینچی با وضوح ۸کی را معرفی کرده است که قیمتی بالغ بر ۷,۰۰۰ دلار دارد.
علاوه بر آن شیائومی محصولاتی همچون اندروید باکسها را تولید و با قیمتی بسیار رقابتی به بازار عرضه میکند. جدیدترین نسخه آن با نام Mi TV Stick که در تصویر بالا مشاهده میکنید، معرفی شده است.
محصولات خانه هوشمند
شیائومی تعداد بسیار زیادی از محصولات خانه هوشمند را نیز ارائه میدهد که بسیازی از آنها در سراسر جهان، از جمله ایران در دسترس هستند. از جلمه آن میتوان به دوربین امنیتی، ترموستات هوشمند، لامپهای هوشمند و موارد بسیاری اشاره کرد.
لوازم جانبی
انواع مختلف لوازم جانبی شیائومی را میتوانید به راحتی و با گارانتیهای معتبر در ایران خریداری کنید. شما میتوانید پاوربانکها، شارژرهای بیسیم، اسپیکرهای بلوتوثی و غیره را از خرده فروشان مختلف پیدا کنید.
تلفنهای شیائومی
نامگذاری تلفنهای هوشمند شیائومی به طرز مسخرهای گیج کننده است. هر مدل معمولا دارای یک شماره و تعداد زیادی دستگاه با عنواین مختلف که نشانگر قیمت و مشخصات آن است، میباشد. همچنین این شرکت مشخصات و طرح دستگاههای مختلف را بسته به مکانی که قرار است عرضه شوند تغییر داده و حتی نام آنها را در مناطق خاصی تغییر میدهد.
جدا از زیربرندهای شیائومی، این شرکت دارای ۵ سری مدل گوشی است که آنها را در ادامه توضیح خواهیم داد. برای زیر برندها نیز بخش جداگانه در مقاله راهنمای خرید محصولات شیائومی در نظر گرفتهایم که در ادامه به آنها میرسیم.
سری می
هر ساله شیائومی تعداد متنوعهای از سری می را ارائه میدهد. این شرکت در اوایل سال ۲۰۲۰ سری می ۱۰ را به بازار عرضه کرده است.
این سری عنواین مختلفی همانند Lite، Pro، Ultra را نیز در کنار خود حمل میکند. جدیدترین تلفنهای موجود در بازار جهانی در این سری، ۱۰T و Mi 10T Pro هستند. شرکت مذکور به تازگی و در اواخر سال ۲۰۲۰، می ۱۱ را به عنوان پرچمدار جدید خود برای بازار چین معرفی کرده و به زودی آن را در بازار گلوبال مشاهده خواهیم کرد.
این سری گوشیها دارای پردازنده پرچمدار یا بالارده، سیستم پیشرفته دوربین و هر آنچه که یک گوشی بالارده یا پرچمدار نیاز دارد را ارائه میدهند. اساساً اگر به دنبال بهترین تلفنهای هوشمند شرکت شیائومی باشید، چیزی همانند سری اس سامسونگ؛ این سری را خریداری کنید.
سری می نوت
اغلب ما نام سری نوت را در کار سامسونگ گلکسی شنیدهایم، تلفنهایی پرچمدار که در کنار خود قلم دارند. اما در دنیای شیائومی در واقع یک سری پایینتر در مقایسه با سری پرچمدار “می” محسوب میشوند.
سری Mi Note تعداد تلفن کمتری نسبت به سری می دارد. جدیدترین “نوت” شیائومی، می نوت ۱۰ و می نوت ۱۰ پرو نام گرفتهاند که اواخر سال ۲۰۱۹ از آنها پرده برداری شده است. این گوشیها از تراشه اسنپدراگون ۷۳۰G بهره میبرند که بیانگر میانرده بودن آنها میباشد.
به طور کلی سری می نوت دارای مشخصات و ویژگیهای پایینتری نسبت به یک دستگاه “می” هستند. البته با توجه به گسترده بودن محصولات شیائومی، گاهی این مورد درست نیست. به عنوان مثال، تلفن Mi 10 Lite در برخی از موارد، مشخصات پایینتری نسبت به می نوت ۱۰ پرو دارد.
سری می میکس و می مکس
صرف نظر از می میکس آلفا که یک تلفن کانسپت مانند بود، سری می میکس و می مکس چند سالی است که ورودیهای جدیدی نداشتهاند. سری میکس دارای ویژگیهای پرچمدار با طرحهای جالب توجه هستند. به عنوان مثال، جدیدترین مدل آن می میکس ۳ از سال ۲۰۱۸ بود که یک صفحهنملیش کشویی را به نمایش میگذاشت، در زیر این سیستم، شیائومی دوربین را پنهان کرده است. این قابلیت اجازه یک تجربه صفحه نمایش بدون بریدگی را به کاربر میداد.
سری می مکس مشخصات درجه پایینتر و طرحهای سنتی اما باتریهای بزرگتری را نسبت به می میکس ارائه میدهند. این چیزی است که لقب “Max” به آن اشاره میکند. می مکس ۳ که جدیدترین مدل از این سری به حساب میآید با باتری عظیم ۵,۵۰۰ میلی آمپر ساعتی همراه شده بود. با این حال، دستگاه مذکور در سال ۲۰۱۸ به بیرون آمد و شیائومی از آن زمان تا به حال تلفن مکس جدیدی را منتشر نکرده است.
معلوم نیست که شیائومی کی و چه زمانی تلفن جدیدی را از این سریها به بازار عرضه خواهد کرد.البته برخی از این گوشیها هنوز نیز در دسترس هستند، به همین دلیل ما آنها را در این لیست قرار دادهایم.
سری می A
یکی از بزرگترین شکایت درباره گوشیهای شیائومی پوسته اندروید پیچیده MIUI آن است. به عبارت سادهتر، تجربه نرم افزار گوشیهای شیائومی میتواند به یکی از مواردی تبدیل شود که عاشق آن هستید و یا میتوانید از آن متنفر شوید.
شیائومی بدین منظور سری می A را با پلتفرم اندروید وان عرضه کرده است. این مورد به شما اجازه تجربه نسخه واقعیتر از اندروید را میدهد.
متاسفانه، شیائومی بر ارائه سری A متمرکز نیست. جدیدترین دستگاه از این سری شیائومی می A3 بود که در سال ۲۰۱۹ معرفی شد. این گوشی در حال اجرای اندروید ۱۰ بوده و به زودی به اندروید R مهاجرت خواهد کرد. با این حال، سخت افزار آن حتی در سال ۲۰۱۹ به تلفنهای بالارده نزدیک نبود، بنابراین در مقایسه با گوشیهای امروزی عملکردی ضیف را به نمایش خواهد گذاشت. امیدواریم این شرکت نسخههای جدیدتری از این سری را به بازار عرضه کند.
چه چیزی شیائومی را از رقبا متمایز میکند؟
همانطور که قبلا اشاره شد، شیائومی یک شرکت بسیار جوان بوده که تنها حدود یک دهه از عمر آن میگذرد. بدون هیچ اغراقی ، کاملا شگفتانگیز است که این شرکت توانسته در این مدت بسیار کوتاهی به این رشد قابل توجه برسد. ما سه دلیل از موفقیت مهار نشدنی شیائومی را در اینجا بازگو خواهیم کرد.
قیمتهای فوقالعاده پایین
گوشیهای شیائومی و بیشتر محصولات آن به طور کلی، حاشیه سود بسیار ناچیزی را در خود جای دادهاند. این شرکت معمولا محصولات خود را تنها با سودی بسیار کم بر روی مواد اولیه به فروش میرساند، اغلب دیده میشود تلفنهای مشابه صدها دلار با نمونه شیائومی آن تفاوت قیمتی دارند.
واقعا این شرکت چگونه میتواند این کار را انجام دهد؟ سوالی که ممکن است به ذهن شما نیز خطور کند. راه حل نه چندان مخفی این است که شیائومی واقعا خود را یک شرکت سخت افزاری نمیداند. در واقع، یک شرکت دیتا است که سخت افزار نیز ارائه میدهد. شیائومی با ارائه تبلیغات در MIUI، جمع آوری دادههای رفتاری کاربران در برنامههای مختلف هزینههای خود را جبران میکند.
شیائومی قادر است قیمت محصولات خود را پایین نگه دارد زیرا بخش عمدهای از سود خود را از دادههای شما خارج میکند.
این جنبه از شرکت میتواند برای برخی از افراد ناخوشایند باشد، خصوصاً اینکه این شرکت و بیشتر سرورهای آن در چین واقع شدهاند. با این حال، اکثر مردم جنبههای داده کاوی شیائومی را نمیدانند و یا برایشان مهم نیست و از پسانداز مقداری پول نقد روی محصولات خریداری شده به اندازه کافی راضی هستند.
در دسترس بودن طولانی مدت محصول
از آنجا که حاشیه سود شیائومی بسیار پایین است، نمیتواند هر ساله چندین گوشی کاملا جدید را معرفی کند. تحقیق و توسعه، تبلیغات و هزینههای مربوط به خرده فروشی به مراتب بسیار بالا هستند. در عوض، این شرکت هر ساله تعداد انگشت شماری از گوشیهای بزرگ را منتشر کرده و آنها را طولانیتر از اکثر رقبا در دسترس قرار میدهد.
به عنوان نمونه از منظور ما، شرکت وانپلاس معمولا هر ساله دو گوشی بزرگ منتشر میکند: یک ورودی جدید در سری شماره دار اصلی و سپس یک واریانت “T” از همان مدل گوشی. این گوشیها برای چند ماه در دسترس هستند و سپس وانپلاس شروع به آماده کردن نسل بعدی پرچمدار خود میکند. در عوض، شیائومی محصول بزرگی را معرفی و آن را برای مدت طولانی، گاهی سالها برای خرید در دسترس قرار میدهد.
تمرکز بر بازارها نوظهور
به دلیل قیمتهای پایین شیائومی، منطقی است که بر بازارهایی تمرکز داشته باشد که اکثر مردم به دنبال دستگاههای ارزان قیمتی هستند. به همین دلیل شیائومی بیشتر در در مکان هایی مانند چین و هند موفق است. در این کشورها تا حد بسیاری موفق ترین برند تلفنهای هوشمند است که به راحتی میتواند رقبای بزرگی را مانند سامسونگ و اپل را شکست دهد.
مدل کسب و کار شیائومی این است که به جای تمرکز بر بازارهای بزرگ مانند اروپا و آمریکا، بر این بازارهای نوظهور تأکید سنگینی می کند. این حرکت بیسار هوشمندانه بود، شرکتهای دیگر ( به طور خاص سامسونگ و اپل ) مدت طولانی بازارهایی مانند هند را نادیده گرفته بودند. این شرکت با تمرکز بر این بازار با قیمت پایین، در حال رشد قابل توجهای است.
رابط کاربری MIUI چیست؟
رابط کاربری MIUI ( تلفظ به صورت “mee-yoo-eye” ) پوستهای از اندروید بوده که توسط شیائومی توسعه داده شده است. تعداد محدودی از شرکتها گوشی هوشمند خود را با اندروید استوک راهی بازار میکنند. در عوض آنها رابط کاربری استوک اندروید را سفارشی سازی کرده و ویژگیهای جدید به آن میبخشند. این به شرکتها کمک می کند تا به گوشیهای خود هویت ببخشند و MIUI هویت شیائومی در دنیای اندروید است.
متاسفانه MIUI به صورت جهانی دوست داشتنی نیست. چرا که اندروید را به شدت تغییر میدهد و این مورد برای بسیاری از کاربران ناخوشایند است. همچنین دارای تبلیغات در سرار سیستمعامل ارائه میدهد که تا شرکت بتواند تلفنهای خود را به قیمت ارزانتری به فروش برساند. البته تا حدی میتوان جلوی ظاهر شدن این تبلیغات را در سیستم گرفت.
MIUI در روزهای اولیه خود نیز برخی از ویژگیهای اصلی اندروید مانند منو کشویی ( در نسخههای اخیر اضافه شده ) را نداشت. این حذفیات همراه با برخی از طراحیهای شیائومی باعث شد منتقدانشباهت آن را با IOS جزو نکات منفی به حساب بیاورند.
رابط کاربری MIUI 12.5 شیائومی قبل از هر زمانی بسیار شبیه به IOS شده و در مراسم رونمایی آن را با iOS مقایسه و به افکتهای انتقال تقریبا یکسان اشاره شد.
معرفی زیر برندهای شیائومی
در مقاله راهنمای خرید محصولات شیائومی به معرفی زیر برندهای شیائومی میرسیم. در حال حاظر شیائومی شرکتهایی را تحت چتر خود دارد و در مواردی همچون تحقیق وُ توسعه، ساخت و غیره با آنها همکاری میکند. هر چند اجازه میدهد تا مارکها به صورت مستقل هویت خود را به پیش ببرند.
ردمی
ردمی به عنوان یکی از خطوط ارائه گوشیهای هوشمند کم هزینه شیائومی راهاندازی شده است. به طور کلی گوشیهای ردمی به عنوان ارزان ترین راه برای دریافت تلفن از این شرکت بوده و کاربرانی که نمیتوانند از عهده خرید یک دستگام می یا می نوت برآیند، گزینه بسیار خوبی است.
شیائومی در سال ۲۰۱۹ ردمی را به عنوان برندی مستقل اعلام کرد. حال ردمی میتواند کارهای خودش را به پیش ببرد و گوشیهای متفاوتی از شیائومی تولید کند.
به تازگی، ردمی شروع به ساخت تلفنهای هوشمند با مشخصات پرچمدار کرده است. به عنوان مثال ردمی کی ۳۰ پرو از پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ که همان چیپست استفاده شده در می ۱۰ و می ۱۰ پرو میباشد بهره میبرد. تلفنهای این زیربرند بسیار خوش قیمت هستند به عنوان مثال ردمی نوت ۹ پرو تنها ۱۷۷ دلار قیمت دارد.
پوکو
شیائومی در سال ۲۰۱۸ تلفنی تحت عنوان پوکو اف ۱ ( یا پوکوفون اف۱ ) را معرفی کرد. این گوشی هوشمند از پردازنده پرچمدار آن زمان (Snapdragon 845) استفاده کرده و قیمتی در حدود ۳۰۰ دلار در نسخه پایه داشت. این دستگاه نقدهای مثبتی دریافت کرد و به طور باورنکردی در سراسر جهان محبوب بود.
به دلایلی، تا مدتی تلفن جدیدی از سمت پوکو نداشتیم. در نهایت، برند پوکو از شیائومی منشعب شد و در ادامه پوکو اف ۱ ، تلفنی تحت عنوان پوکو اف۲ پرو معرفی شد. هنوز کاملا مشخص نیست که آیا پوکو قرار است خود را از ردمی و شیائمی متفاوت کند یا خیر. به عنوان مثال پوکو اف ۲ پرو با نام تجاری ردمی کی ۳۰ پرو به دوباره بازار عرضه شد.
بلک شارک
بلک شارک از نظر فنی یک برند فرعی شیائومی است، اما به نظر نمیرسد به اندازه ردمی و پوکو مستقل باشد. بر روی کاغذ بلک شارک زیر برندی است که تنها روی گوشیهای هوشمند گیمینگ تمرکز دارد.
جدیدترین گوشی بلک شارک، بلک شارک ۳ و ۳ پرو نام گرفتهاند. هر دو گوشی از اسنپدارگون ۸۶۵، یک صفحهنمایش با نرخ رفرشریت بالا، مشخصات خوب و طراحی منحصر به فرد برای مصارف گیمینگ بهره بردهاند. به عنوان مثال، گوشی دارای کلیدهایی ماشه مانند دارد که به بازیکن کمک میکند بهتر رقبای خود را از پای دربیارند.
رقبایی که باید در نظر بگیرید
با موفقیت شیائومی در بازار هند و چین یک دسته از مارکهای گوشی هوشمندِ جدید برای سرقت سهم بازار از این شرکت ظاهر شدند. بسیاری از این برندها زیر برند مارکهای بزرگترهستند و مانند شیائومی شرکتی جدید نبودند.
قابل توجهترین رقیب این برند ریلمی است. مانند شیائومی دستگاههای با کیفیت بالا، با قیمتهای فوق العاده پایین ارائه میدهد و بیشتر بر دو بازار بزرگ چین وُ هند تمرکز دارد. حتی نام “Realme” به طور باورنکردنی شبیه به ردمی خود شیائومی است.
بر خلاف Xiaomi، برند ریلمی بخشی از نام تجاری OPPO است، خود اوپو نیز زیر برندی از BBK الکترونیک میباشد. این پشتوانه به ریلمی اجازه داده تا خیلی سریعتر از اکثر مارکهای دیگر رشد کند.
شیائومی به دلیل بزرگی، با غولهای دنیای گوشیهای هوشمند همچون سامسونگ و اپل نیز رقابت میکند. با این حال، اپل آنچان هم تلفن ارزان قیمت ندارد و سامسونگ در حال تلاش برای بازگرداندن سلطه خود بر بازار هند است. ممکن است روزی فرا برسد که شیائومی تاج پادشاهی خود را در هند و چین به سامسونگ یا اپل بدهد، اما این عمل مدتها طول خواهد کشید.
بزرگترین لحظات تاریخ شیائومی
با توجه به اینکه شیائومی فقط در سال ۲۰۱۰ آغاز به کار کرده، دهها سال سابقهای از آن وجود ندارد که بزرگترین و بهترین لحظات را دستهبندی کنیم. با این حال، بسیاری از نقاط عطف بزرگ و مورد توجهای برای این شرکت وجود دارد. ما در این بخش سه مورد از بزرگترین آنها را لیست کردهایم.
می ۳ و گسترش به بازار خارج از چین
در سپتامبر سال ۲۰۱۳ شیائومی گوشی می ۳ خود را معرفی کرد که در آن زمان جدیدترین پرچمدار آن محسوب میشد. این تلفن در چین به فروش فوقالعاده خوبی رسید و به شرکت مذکور کمک کرد تا در آن سال ۱۸,۷ میلیون گوشی به فروش برساند، دستاوردی باورنکردنی برای یک برند سه ساله بود.
اولین قدم این شرکت در خارج از چین موفقیتهای شگفتانگیزی رقم زد
در اوایل سال ۲۰۱۴ شیائومی می ۳ را در سنگاپور رونمایی کرد که نماینده اولین حضور این شرکت در خارج از چین بود. رونمایی به صورت حیرت انگیزی محبوب بود، دسته اول فروش می ۳ تنها در زیر دو دقیقه به فروش رسید.
پس از اولین گام، شیائومی به گسترش در بسیاری از کشورهای مختلف ادامه داد. اما موفقیت اولیه آن در خارج از چین به عنوان لحظهای به یاد ماندنی در تاریخ شیائومی ثبت شد.
برند شماره یک هند
شیائومی در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ رسماً از سامسونگ پیشی گرفت و به برترین برند گوشیهای هوشمند در هند تبدیل شد، کشوری که دومین بازار بزرگ گوشیهای هوشمند جهان محسوب میشود. در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ شیائومی ۲۶.۱ درصد و سامسونگ ۲۰.۴ درصد از بازار چین را در دست دارند. سومین بازیکن برتز این بازار ویوو با ۱۷.۶ درصد است که شیائومی را در موقعیت بسیار قدرتمندی قرار میدهد.
شیائومی از سال ۲۰۱۷ برترین شرکت گوشی های هوشمند در هند، دومین بازار جهان شد
البته تعداد بسیار کمی از شرکتها میتوانند برای همیشه پیشتاز بمانند. حتی اپل روزهای تاریکی داشته است. در حال حاظر شیائومی از سال ۲۰۱۷ قصد دادن این عنوان را بازیکنی دیگر ندارد، اما احتمال دارد سامسونگ روزی این عنوان را پس بگیرد.
بورس اوراق بهادار هنگ کنگ
در یک برههای شیائومی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار خود میبالید. اگرچه به عنوان یک شرکت خصوصی، بودجه آن همیشه با درآمد خود و آنچه سرمایه گذاران تامین میکردند، محدود میشد. به نظر میرسید که عرضه عمومی برای شرکتی که حاشیه سود پایینی دارند، بهترین راه حل برای این مشکل است.
با عرضه عمومی، شیائومی به سومین مارک ارزشمند تلفن های هوشمند در جهان تبدیل شد.
در ژوئن ۲۰۱۸، شیائومی با ارزش تقریبی ۵۰ میلیارد دلار در بورس اوراق بهادار هنگ کنگ حضور پیدا کرد. بدیهی است که این مبلغ بسیار کمتر از ۱۰۰ میلیارد دلار است، اما یک موفقیت حیرت انگیز بود. این باعث شد شیائومی رسماً سومین تولید کننده با ارزش تلفن های هوشمند در جهان باشد که پشت سر سامسونگ و اپل قرار دارد. در کمتر از یک دهه، شیائومی از هیچ چیز به ایستادن در کنار تیتانهای دنیای فناوری تبدیل شد.
لحظات نه چندان خوب تاریخ شیائومی
شیائومی علی رغم وضعیت فعلی خود به عنوان یکی از بزرگترین مارکهای گوشیهای هوشمند جهان، لحظاتی شرم آور نیز داشته است. در ادامه مقاله راهنمای خرید محصولات شیائومی، سه اقدام شیائومی که از سمت کاربران و منقدان واکنش خوبی را دریافت نکردهاند.
ورود ( سپس خروج و دوباره ورد ) به برزیل
پس از اینکه شیائومی با موفقیت در خارج از چین گسترش یافت، شروع به ظاهر شدن در مکانهای مختلف در سراسر جهان کرد. هر بار که به بازاری قدم برمیداشت، موفقیت سریعی را می دید. با این حال ورود آن به برزیل چندان خوب پیش نرفت.
ورود این شرکت به برزیل تقریبا یک فاجعه بود.
این شرکت در سال ۲۰۱۵ قصد داشت در برزیل ردمی ۲ را در بسازد و به فروش برساند. پس از انجام این کار، شیائومی به صورت رسمی این کشور را ترک کرد و تا سال ۲۰۱۹ به این بازار پای نگذاشت. معلوم نیست که شیائومی در این بین چقدر ضرر دیده است.
نقض مجوز GNU GPL
تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند که تلفن اندرویدی را عرضه می کنند باید به مجوز عمومی GNU GPL پایبند باشند. این موضوع کمی پیچیده است، اما نکته اساسی این است که اندروید یک سیستم منبع باز میباشد، شرکتهایی مانند شیائومی بایستی کد کرنل هر دستگاهی که تولید می کنند را در اختیار کاربران قرار دهند.
شیائومی در طول تاریخ خود با این مورد اوضاع سختی را پشت سر گذاشته است. در بسیاری از موارد، ارسال عمومی کرنلها به تأخیر میافتاد و در برخی موارد، به سادگی چیزی در دسترس قرار میگرفت.
قوانین کاملاً واضحی در رابطه با ماهیت متن باز اندروید وجود دارد و شیائومی به دنبال آن کار چندانی انجام نداده است.
برای علاقه مندان به اندروید، توسعه دهندگان، و افرادی که به طور کلی نگران شیوه های اخلاقی در فناوری هستند، این یک مشکل بزرگ بود. در طول سال های اخیر، شیائومی کمی بهتر به این موضوع پرداخته است.
چندین رسوایی امنیتی و حریم خصوصی
همانطور که قبلاً اشاره شد، شیائومی خود را یک شرکت سخت افزاری نمی داند: بلکه خودش را یک شرکت دیتا معرفی میکند که اتفاقاً سخت افزار نیز می فروشد. متأسفانه، این شرکت چندین بار باعث نگرانی از حریم خصوصی افراد و موارد امنیتی شده است.
در اوایل، شیائومی با سرورهای ابری خود چنین موردی را تجربه کرده است. ادعا میشد که دیتا خصوصی کاربر در سرورهای چینی این شرکت ذخیره و مورد استفاده قرار میگرفت. طی فشارعموم کاربران، این شرکت سرانجام سرورهایی ایجاد کرد که در خارج از چین برای کاربران غیر چینی کار میکنند.
اگر شما کسی هستید که واقعا ارزش حریم خصوصی و امنیت خود را میداند، این مطلب را قبل از خریداری محصولات شیائومی بخوانید.
در سال ۲۰۲۰، مقاله ای در فوربز افشا کرد که برخی از برنامه های شیائومی، که از همه مهم تر مرورگر پیش فرض در گوشی های این شرکت است؛ دادههای کاربران رمزگذاری نشده را به سرورهای شرکت منتقل کرده است. شیائومی در ابتدا سعی کرد این موضوع را انکار کند اما در نهایت تسلیم فشارها شد و نحوه عملکرد برنامهها را تغییر داد تا به کاربران گزینههای امن تری بدهد.
درست است که شیائومی از اشتباهات خود درس گرفته است اما موضوع امنیتی چیزی نیست که به این سادگیها فراموش شود.
دیگر جزئیات مربوط به شیائومی
“اگه تا اینجا اومدی، به احتمال زیاد بیشتر از وقتی شروع کردی در مورد شیائومی میدونی”. با این حال، چندین موضوع دیگری نیز در مقاله راهنمای خرید محصولات شیائومی مانده است که ما میخوایم قبل از ترک این صفحه به شما اطلاع رسانی کنیم.
حساب می
از آنجا که اکوسیستم شیائومی نسبتاً بزرگ است، این شرکت حساب Mi را ارائه داده که محصولات مختلف خود را با هم پیوند می دهد. مانند حساب گوگل یا شناسه اپل، حساب Mi شما بر روی اکثر محصولات شیائومی کار خواهد کرد و به دستگاههای مختلف اجازه ادغام را می دهد.
حساب Mi کاملا رایگان است. با این حال، استفاده از آن به شرکت اجازه می دهد تا از دادههای شما برای سود مالی درست مانند گوگل استفاده کند. اگر به هر دلیلی از این کار ناراحت هستید، ممکن است بخواهید دوباره به یک تلفن از یک برند دیگر فکر کنید.
فروش فلش
شیائومی برای بسیاری از محصولات خود دورههای تبلیغاتی موقتی به نام فروش فلش را ارائه می دهد. این تبلیغات به کاربران این امکان را می دهد که جزو اولین کسانی باشند که محصولات جدید می خرند، اما باید در مدت محدودی آن ها را خریداری کنید.
Xiaomi فروش فلش را برای تمام محصولات خود را انجام نمی دهد، آنها کاملا کمی اتفاقی این موضوع را عملی میکنند.
سوالاتی که اغلب پرسیده میشوند
بله، تمام گوشیهای هوشمند منتشر شده در سطح جهانی از این شرکت دسترسی کامل به فروشگاه گوگل پلی و میلیونها برنامه آندروید آن دارند.
بر خلاف هوآوی، شیائومی در فهرست تحریم دولت آمریکا ظاهر نمی شود، بنابراین تحت تأثیر محدودیت های مختلف مواجه هوآوی قرار نمی گیرد.
بله، Mi A3 جدیدترین گوشی از این شرکت است که به جای MIUI با اندروید وان عرضه شده است.
شما همچنین میتوانید مقالات آموزشی و کاستوم رام ما را دنبال کنید.
بله و خیر. این رابط کاربری دارای گزینههای است که می تواند تبلیغات را محدود و یا حتی به طور کامل در برخی برنامهها حذف کند.
در پایان امیدواریم مطلب راهنمای خرید محصولات شیائومی برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که تمایل به پیشرفت ما دارید، می توانید با اشتراک گذاری لینک و مطالب سایت، کمکی در مسیر پیشرفت به ما بکنید.
اگر مشکلی داشتید آن را در بخش کامنت یا در گروه پرسش و پاسخ درمیان بگذارید.